Op zoek naar nieuwe leden voor onze vereniging / bewoners Ecodorp Zuiderveld

31-01-’22: Vanuit CVEG, Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland, zijn we op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden, die interesse hebben om op Ecodorp Zuiderveld (Nijmegen-Noord) te wonen en hiervoor op de wachtlijst willen komen. Op dit moment zijn zijn alle woningen vergeven aan onze leden, maar er vinden nog wel verschuivingen plaats en de wachtlijst voor sommige gezinssamenstellingen is beperkt.

Ecodorp Zuiderveld is het eerste project dat door CVEG is gerealiseerd! Duurzaamheid, circulariteit, goed nabuurschap, bewustwording en zorg voor elkaar en omgeving zijn erg belangrijk voor ons. We hebben 46 woningen (sociale huur) gerealiseerd, waaronder eengezinswoningen, appartementen en studio’s. Alle woningen zijn op dit moment toegewezen aan onze leden, maar er komen binnenkort weer woningen vrij.

Wanneer je lid wordt gaat er eerst een aspirant-lidmaatschapsperiode van start, waarin je bijdraagt aan de vereniging en de mogelijkheid hebt om te kijken of de vereniging bij je past. Na zes maanden kun je volledig lid worden. Wanneer je als bewoner op Ecodorp Zuiderveld woont, verwachten we een inzet van ongeveer 8 uur per week voor de gemeenschap. Zo hebben we verschillende kringen en werkgroepen, zoals de Tuinkring, Activiteitenkring en Zorgkring.

Ook zoeken we altijd nieuwe, enthousiaste leden om samen nieuwe duurzame projecten in Gelderland te realiseren. Er liggen al plannen voor verschillende projecten, waaronder een project in Wageningen en in Brummen.

Kom naar een rondleiding op Zuiderveld, of bezoek een online infoavond als je meer wilt weten. Bij specifieke vragen kun je altijd een mailtje sturen naar info@cveg.nl.

4 antwoorden op “Op zoek naar nieuwe leden voor onze vereniging / bewoners Ecodorp Zuiderveld”

 1. Ik heb een lat relatie en wil heel graag met mijn zoons die ik om de week heb in een woongemeenschap wonen. Ik ben dol op samen delen en tuinieren. Ook zorg ik graag voor anderen.
  Gr Janet Siemelink

  1. Hoi Janet,
   Leuk om te horen dat je geïnteresseerd bent en dat je interesses bij ons aansluiten! Als je meer wilt weten zou je je aan kunnen melden voor de online informatieavond op 25 februari om 20.00 uur. Aanmelden kan via http://www.cveg.nl/informatiebijeenkomst. Je kunt ook naar de rondleiding komen op Ecodorp Zuiderveld op zondagmiddag 6 maart. Dan krijg je wat meer een indruk en zou je daarna kunnen beslissen of je lid wilt worden. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@cveg.nl voor meer info.
   Hartelijke groet, Angelique namens CVEG

 2. Hoi Ans,
  Leuk dat je geïnteresseerd bent! Als je meer wilt weten zou je je aan kunnen melden voor de online informatieavond op 25 februari om 20.00 uur. Aanmelden kan via http://www.cveg.nl/informatiebijeenkomst. Jullie kunnen natuurlijk ook naar de rondleiding komen op Ecodorp Zuiderveld op zondagmiddag 6 maart. Dan krijgen jullie wat meer een indruk en zouden jullie daarna kunnen beslissen of jullie lid willen worden. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@cveg.nl voor meer info.
  Groetjes, Angelique namens CVEG

 3. Ik ben alleen en op zoek naar een tinyhouse. Ik ben 51 jaar en woon graag in een gemeenschap waar men aandacht heeft voor elkaar. Duurzaamheid, respect en normen en waarden staan voor mij hoog in het vaandel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.