Onze vereniging

Wie zijn wij

Wij staan officieel geregistreerd als Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland (CVEG), maar we noemen onszelf Ecodorpen Gelderland. Wij zijn in 2015 opgericht door een aantal bewoners en inmiddels uitgegroeid tot de grootste ecodorpen vereniging in Nederland.

Wij zijn een grote groep van betrokken mensen, bestaande uit jong en oud, alleenstaanden, stellen, gezinnen, een-ouder gezinnen, lage inkomens, hoge inkomens. Mensen met verschillende (culturele) achtergronden, zorgvragers en zorgdragers. Een afspiegeling van hoe de samenleving is dus, maar dan met een gemeenschappelijk doel: bewust samen wonen en leven, in verbinding met onszelf, elkaar en de omgeving, de natuur.

Gemeenschapsvorming

Een gemeenschap vormen we echter niet vanzelf. Het is een wat intensievere manier van leven en vraagt meer afstemming van onszelf met de ander. Om die reden vinden we het belangrijk om op verschillende manier aan gemeenschapsvorming te werken, nog vóórdat we bij elkaar wonen. Gemeenschapsvorming vind je dan ook terug in onze organisatie, de wijze waarop we besluiten vormen, in onze ALV en ledendagen en trainingen in gemeenschapsvorming.

Interesse?

Heb je interesse om je aan te sluiten bij onze vereniging en leefgemeenschappen? Je bent welkom. Lees hier meer over hoe je lid kunt worden en bewoner.