Onze vereniging

Wie we zijn

Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland (of korter en makkelijker: CVEG) is in 2015 opgericht door een aantal mensen met grote idealen en inmiddels uitgegroeid tot de grootste ecodorpenvereniging in Nederland.

Wij zijn een grote groep van betrokken mensen, bestaande uit jong en oud, verschillende (culturele achtergronden), alleenstaanden, stellen, gezinnen, een-oudergezinnen. Een afspiegeling van hoe de samenleving is, maar dan met een gemeenschappelijk doel: bewust samen wonen en leven, in verbinding met onszelf, elkaar en de omgeving, de natuur.

Wat we doen

We werken hard om ons onze gemeenschappelijke idealen werkelijkheid te laten worden. Dat doen we op verschillende manieren. Hieronder sommen we de belangrijkste kort op, je kunt er meer over lezen op de subpagina’s.

Kringen: CVEG werkt volgens de sociocratische kringmethode (SKM). Binnen een kring houden leden zich bezig met een aandachtsgebied, zoals bouw en omgeving, welzijn en zorg, en de verenigingsorganisatie. De kringen en eventuele onderliggende werkgroepen komen regelmatig bij elkaar in een vergadering. Deze vergaderingen zijn de afgelopen periode noodgedwongen meestal georganiseerd in ZOOM en dat zal ook in de toekomst wel (deels) zo blijven, zodat de leden niet per se vaak en soms ver hoeven te reizen.

CLIPS-trainingen: Een gemeenschap vormen we niet vanzelf; het is een wat intensievere manier van leven en vraagt meer afstemming van onszelf met de ander. Om hierin met elkaar te groeien, maken we onder andere gebruik van de CLIPS-methode, waarin met enige regelmaat trainingen worden georganiseerd.

Interesse?

Heb je interesse om je aan te sluiten bij onze vereniging en leefgemeenschappen? Je bent welkom. Lees hier meer over hoe je lid kunt worden en bewoner.