Gemeenschappelijke ruimtes

Wij kiezen er bewust voor om voorzieningen en ruimtes met elkaar te delen. Deze gemeenschappelijke voorzieningen vervangen een deel van de ruimtebehoefte van de individuele wooneenheden.

Er komt een gemeenschappelijke ruimte met daarin een woonkamer en keuken. Bewoners en omwonenden kunnen hier bij elkaar komen voor een praatje en er kan een gezamenlijke maaltijd worden bereid en genuttigd. Op de eerste verdieping komt een multifunctionele ruimte, een kantoor en een werk/vergaderkamer. In één appartement hebben we een gezamenlijke wasmachineruimte, luxe badkamer en logeerkamer.

Binnen deze houten gevel, rechts op de hoek in twee grotere eengezinswoningen, komt onze gemeenschappelijke ruimte

Tuin

Er komt een grote gemeenschappelijke tuin die de bewoners met elkaar, op een ecologische manier zullen ontwikkelen en onderhouden. De tuin zal bestaan uit voedseltuinen, verschillende terrassen, wandelpaden en wateropvang bassins (bijvoorbeeld wadi’s). De tuin zal zoveel mogelijk meervoudig worden gebruikt en waar mogelijk volgens de principes van permacultuur worden aangelegd. 

Er zal ook een grote gemeenschappelijke schuur worden gemaakt. Deze zal gemaakt worden van tweedehands materialen en zal worden gebruikt voor de opslag van gezamenlijke spullen.