Nijmegen Zuiderveld

CVEG gaat samen met woningcorporatie Talis een duurzame woongemeenschap bouwen in de nieuwe wijk Zuiderveld. In samenwerking met architectenbureau HoogteTwee, WBVG (Woningbouwvereniging Gelderland) en aannemer Trebbe gaan we hier 46 woningen bouwen. Dit is voor sociale huur. Echter 10%+ 10% van de bewoners mag met hun inkomen boven de sociale huurgrens zitten. Koopwoningen in de directe omgeving hebben we (nog) niet kunnen realiseren.

Stand van zaken: Augustus 2019

We zijn dichter bij de realisatie dan ooit!! Alle partijen hebben zich positief uitgesproken

Nu zijn we bezig met de laatste invullingen. Duurzaam, circulair, ecologisch, gemeenschappelijk, zorg zijn en blijven onze grootste aandachtspunten tijdens deze vergaderingen.

En we zijn op zoek naar een opslagplaats waar we keukens, sanitair en andere 2e hands materialen kunnen opslaan en aanpassen om geschikt te maken voor in en bij onze woningen. Weet je iets voor ons laat het dan weten per email !!!!

Binnen deze houten gevel, rechts op de hoek in 2 grotere eengezinswoningen, is onze gemeenschappelijke ruimte: huiskamer en keuken, 1e verd multifunctionele ruimte een kantoor en werk/vergaderkamer. In een appartement hebben we een wasmachine ruimte, luxe badkamer en logeerkamer.

Voor extra’s gaan we zelf de handen uit de mouwen steken en subsidie aanvragen. We verwachten dat het een heerlijke plek wordt om te wonen. Een plek waar je veel leuke dingen kunt doen, samen met je buren. Een plek waar we ook zorg voor elkaar hebben.

De schuur en de kas ervoor willen we zelf van 2e hands materialen opbouwen!!!

Het project Zuiderveld komt dicht bij realisatie en we zijn begonnen met leden/aspirant bewoners te werven. Is het iets voor jou? Meld je dan hier aan voor een informatiebijeenkomst.

En dat komt allemaal aan de Alfred Hitchcockstraat…………
op zoek naar een mooie kleur combinatie afgekeurde bakstenen. Kwalitatief een prima steen, maar kleur en kleine vormfouten zouden deze stenen vermalen en onder een weg doen belanden. We werken graag aan afvalvermindering!!

 Voor vragen en/of meer info : info@cveg.nl

Meer weten over de hele nieuwbouwwijk Zuiderveld:

https://www.waalsprong.nl/oosterhout/algemeen/buurten-en-omgeving/zuiderveld/