Nijmegen Zuiderveld

Nijmegen Zuiderveld

CVEG onderhandeld met woningcorporatie Talis om een duurzame woongemeenschap te bouwen in de nieuwe wijk Zuiderveld. In samenwerking met architectenbureau HoogteTwee, WBVG (Woningbouwvereniging Gelderland) willen we hier 45-50 woningen bouwen. Dit is voor sociale huur. Slechts een klein percentage van de bewoners mag met hun inkomen boven de sociale huurgrens zitten met hun inkomen. Koopwoningen in de directe omgeving hebben we (nog) niet kunnen realiseren.

Stand van zaken:

Op dit moment zijn we al ver met een alternatief voor ons 1e voorontwerp.

Vorig jaar mei was dit ontwerp gepresenteerd in de Klif in Lent en door velen bezocht. Door de enorme druk op de bouwwereld en prijsstijgingen van bouwmaterialen en vakmensen, moesten we concluderen dat dit niet financieel haalbaar was.

Nu zijn we bezig om toch zo dicht mogelijk bij dit plan te kunnen blijven, maar te bezuinigen op bouwmaterialen en loonkosten. Dit is mogelijk door gevels en daken te laten maken in fabrieken (prefab), waar efficiënter wordt gewerkt en faalkosten minimaal zijn. Ook door  uit te gaan van meer standaard woningen, met veel minder maatverschillen, lijkt een stap in de goede richting te zijn. Zie de verslagen op het forum. (alleen voor leden)

Duurzaam, circulair, ecologisch, gemeenschappelijk, zorg zijn onze grootste aandachtspunten tijdens deze vergaderingen.

We streven ernaar om een financieel haalbaar plan/ontwerp  in mei hier te kunnen presenteren! Wat we al hebben van de nieuwe plannen vind je hieronder.

Eerste impressie van Zuiderveld


Kan ik er wonen?

Klik hier voor een uitleg over de huren, huurtoeslag en de toewijzing van de woningen.

 Voor vragen en/of meer info : marian@cveg.nl

Meer weten over de hele nieuwbouwwijk Zuiderveld:

https://www.waalsprong.nl/oosterhout/algemeen/buurten-en-omgeving/zuiderveld/