Nijmegen Zuiderveld

Nijmegen Zuiderveld

CVEG onderhandelt met woningcorporatie Talis om een duurzame woongemeenschap te bouwen in de nieuwe wijk Zuiderveld. In samenwerking met architectenbureau HoogteTwee, WBVG (Woningbouwvereniging Gelderland) willen we hier 45-50 woningen bouwen. Dit is voor sociale huur. Slechts een klein percentage van de bewoners mag met hun inkomen boven de sociale huurgrens zitten met hun inkomen. Koopwoningen in de directe omgeving hebben we (nog) niet kunnen realiseren.

Stand van zaken:

Op de Algemene Leden Vergadering van 18 mei 2019 hebben we besloten dat wij groen licht geven voor het bouwen van Ecodorp Zuiderveld. We verwachten dat Talis de komende maand zal bepalen dat ook zij groen licht geven. De verwachting is dat we dan eind volgend jaar (2020) er kunnen gaan wonen! Hoe het er precies uit gaat zien zullen we hier eind juli presenteren!!

Dat hebben we 18 mei gevierd met een bezoek aan Zuiderveld en een dans ter plekke.

Vorig jaar mei was een ander ontwerp gepresenteerd in de Klif in Lent en door velen bezocht. Door de enorme druk op de bouwwereld en prijsstijgingen van bouwmaterialen en vakmensen, moesten we concluderen dat dit niet financieel haalbaar was.

Nu zijn we bezig met de laatste invullingen om toch zo dicht mogelijk bij dit plan te kunnen blijven, maar te bezuinigen op bouwmaterialen en loonkosten. Dit is mogelijk door gevels en daken te laten maken in fabrieken (prefab), waar efficiënter wordt gewerkt en faalkosten minimaal zijn. Ook door  uit te gaan van meer standaard woningen, met veel minder maatverschillen, lijkt een stap in de goede richting te zijn. Zie de verslagen op het forum. (alleen voor leden)

Duurzaam, circulair, ecologisch, gemeenschappelijk, zorg zijn onze grootste aandachtspunten tijdens deze vergaderingen.

De basis hebben we, na akkoord van Talis, financieel rond. Voor extra’s gaan we zelf de handen uit de mouwen steken en subsidie aanvragen. We verwachten dat het een heerlijke plek wordt om te wonen. Een plek waar je veel leuke dingen kunt doen, samen met je buren. Een plek waar we ook zorg voor elkaar hebben.

Eerste impressie van Zuiderveld


Kan ik er wonen?

Klik hier voor een uitleg over de huren, huurtoeslag en de toewijzing van de woningen.

op zoek naar een mooie kleur combinatie

 Voor vragen en/of meer info : marian@cveg.nl

Meer weten over de hele nieuwbouwwijk Zuiderveld:

https://www.waalsprong.nl/oosterhout/algemeen/buurten-en-omgeving/zuiderveld/