Projecten

CVEG heeft diverse ecodorp projecten in Gelderland.

Op dit moment zijn wij hard aan het werk met het realiseren van onze woonprojecten in Nijmegen Zuiderveld en Heteren. Hoewel we nog geen beloftes kunnen doen, is onze verwachting dat het project in Zuiderveld in 2020 wordt gerealiseerd. Ons project in Heteren is nog onder voorbehoud.

Verder kijkt CVEG naar geschikte locaties in Gelderland voor mogelijke toekomstige ecodorp projecten. Heb je een tip? Mail ons, we horen het graag!

Wat is het verschil met een ‘gewoon’ wooncomplex?

Het beheer  van de woongemeenschap komt in handen van de bewoners; het onderhoud van de woningen en de tuin. De tuin is ook bedoeld voor gezonde biologische voeding.

Verder zijn er gezamenlijke ruimten, zoals een woonkamer en keuken, tevens te gebruiken als activiteitenruimte, logeerslaapkamers, een luxe badkamer, opslagruimte voor gereedschap, fietsen en een klussenruimte.

Verder zijn de huizen gebouwd van zoveel mogelijk duurzame materialen, energie neutraal met eigen energievoorziening

In elk aspect van de woonwijk zal het gedachtegoed van de circulaire economie een belangrijke rol spelen. Door ook huurwoningen te bouwen voor een prijs onder de huurtoeslaggrens zal zo duurzaam mogelijk leven toegankelijk worden voor  iedere inkomensklasse.

Tot slot vormen de sociale aspecten, oftewel de hechte gemeenschap en de zorg, een verschil met een gewone woonwijk