Toekomstbestendig wonen en Community Care

Deze site geeft een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis, de idealen en de stappen die gezet zijn om de CVEG-droom te verwezenlijken. De website is voor het laatst bijgewerkt in mei 2018. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe site. Heb je vragen over actuele ontwikkelingen, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Als elders op deze website vermeld inventariseren we een aantal locaties binnen onder andere de gemeenten als rechts hiernaast benoemd. Wij zoeken naar een locatie waar wij een ecologisch woon-zorg concept willen bouwen.Een aantal gemeenten ondersteunt onze plannen. Wij bouwen juist voor de inwoners van die gemeenten. Alles wordt gerealiseerd in huur, inclusief sociale huur.

Het is niet omdat het mag, maar omdat het moet! Onze maatschappij besteedt o.a. teveel middelen aan de zorg die we toch allemaal graag willen behouden. Daarom moet de zorg anders worden ingericht. dat is o.a. wat wij brengen. Wij noemen dit ook wel "Community Care". Wonen en zorgen met minder kosten; toekomstbestendig.

Wij vervullen graag een voorbeeldfunctie. Zodat meer wijken als de onze ontstaan, maar ook zodat wijken in dorpen en steden zodanig worden aangepast dat de vorm waarin wij leven toepasbaar wordt.

Wil je toekomstbestendig wonen? Ecologisch, met zorg voor elkaar en de omgevingen? Neem dan met ons op. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is VODO en waarom noemen wij dat VODI?

Zie ook deze website om daar meer over te lezen.

De  bredere toepassing van het community care-principe of –zoals Kiwa Carity het noemt- VODO-principe (voor ouderen door ouderen), kan grote financiële impact hebben. Waar de kosten voor iedere oudere met (toen) een zorgzwaartepakket van 3 tot en met 5 gemiddeld neerkomen op circa 62 duizend euro per jaar, kan dit door een combinatie van onderlinge dienstverlening en beperkte aanvullende professionele zorgverlening 26 duizend euro goedkoper, zo becijfert Kiwa Carity. Als een kwart van de toekomstige ouderen kiest voor dit concept, dan levert dit een macrobesparing van 850 miljoen euro op.

In onze optiek loopt "VODO" op enig moment spaak. Wij praten liever over "VODI". "Voor (en door) Ouderen Door Iedereen". Door de hele groep dus. Een nog grotere besparing lijkt dan haalbaar. Meer dan de genoemde € 26.000,00 per persoon dus. In het kader van toekomstbestendigheid een goede zaak.

Download hier het rapport van Kiwa Carity