AndersFinancieren

De Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland heeft AndersFinancieren gevraagd om hun initiatieven te ondersteunen bij het zoeken van de juiste financiering. Omdat daarbij verder gekeken wordt dan de reguliere (bancaire) geldverstrekkers. Deze alternatieve financieringsvorm waar het crowdfundingplatform AndersFinancieren in ondersteunt past goed bij de inhoudelijke ontwikkelingen die CVEG nastreeft.

We merken al langere tijd dat bancaire financiering van bouwinitiatieven niet meer voldoet. Nieuwe bronnen en financieringsvormen zijn dus hard nodig. De NL Zorgobligatie is een initiatief van de branche organisatie ActiZ, in het afgelopen jaar met een aantal kennispartners ontwikkeld als alternatieve financieringsvorm voor maatschappelijk zorgvastgoed. De NL Zorgobligatie is een gestandaardiseerd keurmerk (template), bestaande uit een set ondersteunende tools en sjablonen. De obligaties kunnen via een aantal routes worden uitgegeven, waaronder het crowdfundingplatform AndersFinancieren dat hiervoor speciaal is opgericht.

Mede met het fenomeen ‘crowdfunding’ streeft de NL Zorgobligatie er niet alleen naar om de financiering van vernieuwingen in een divers woon-zorgaanbod mogelijk te maken, we richten ons ook nadrukkelijk op de maatschappelijke verbinding met de lokale burger. Via het uitgeven van (zorg)obligaties betrekken we de samenleving ook op deze manier bij waardevolle maatschappelijke initiatieven op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

www.andersfinancieren.nl