Visie

Deze site geeft een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis, de idealen en de stappen die gezet zijn om de CVEG-droom te verwezenlijken. De website is voor het laatst bijgewerkt in mei 2018. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe site. Heb je vragen over actuele ontwikkelingen , mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wij denken vooruit aangezien de maatschappij snel verandert en vergrijst. Wij ontwerpen leefgemeenschappen waar je kunt wonen, werken en leven met volwaardige zorg voor en door elkaar. Dat kan alleen wanneer er een goede verstandhouding tussen buren, mantelzorgers en de omgeving bestaat, wij noemen dat: 'samenredzaamheid'. Kostenbesparend naar en voor overheden omdat zorgtaken als vanzelfsprekend worden opgenomen. Gezond leven doordat de omgeving dat in een breed perspectief biedt, waardoor bij ons ouder worden in goede gezondheid eerder regel dan uitzondering is.

Deze visie dragen we graag uit. De wijze waarop nog steeds gebouwd wordt maakt dat mensen elkaar onvoldoende zien, letterlijk. Onderzoeken hoe dan wel een wijkof dorp te creëren ligt aan de basis van ons denken.

De juiste bouwvorm draagt bij aan een beter onderling begrip en een beter en langer leven.

Vanuit de overheid en zorgverleners bestaat er grote behoefte aan woonvormen als de onze. Ook de groter wordende groep senioren wil voorbereid zijn op langer zelfstandig wonen, daarnaast willen gezinnen hun kinderen in de opvoeding iets extra's meegeven. De financiers vinden ons woon-zorg concept vooruitstrevend en toekomstbestendig.

Kilk hier voor volgende pagina.