Over jou

Deze site geeft een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis, de idealen en de stappen die gezet zijn om de CVEG-droom te verwezenlijken. De website is voor het laatst bijgewerkt in mei 2018. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe site. Heb je vragen over actuele ontwikkelingen, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Of laat je gegevens achter op https://goo.gl/forms/QPGpcfP9Fn5Jwf9o1

 

Wie ben jij? Wat wil jij?

Denk je dat de samenleving zou mogen veranderen? Van veel "ik" naar meer "wij"?

Ben jij al tijden op zoek naar mensen met dezelfde denkbeelden als jij? Mensen die dit ook werkelijk in prakrtijk gaan brengen? Heb jij de energie te willen laten zien hoe jij denkt dat het anders kan?

Wil jij er onzelfzuchtig voor anderen zijn? Is jouw uitgangspunt in dit leven “beter geven dan nemen?“

Jij vindt de maatschappij teveel gericht op het individu. Het “samen” wordt verdrongen en dat wil jij helpen terugbrengen. Jij woont het liefst in een omgeving die zo is ingericht dat je dat “samen” weer kunt (be)leven. je wilt jouw kinderen iets meegeven waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.

Jij vindt het normaal om voor de mensen om je heen te zorgen waar jij dat kan. Gewoon nabuurschap met naar een paar mensen misschien een taak als mantelzorger. Altijd samen en voor zover jij dat kunt dragen, want natuurlijk wanneer jij een fulltime baan hebt; sta je wat betreft beschikbare tijd anders in het leven dan wanneer je geen vaste baan hebt.

We doen het dan ook samen, je staat er niet alleen voor. Wij noemen jou een drager. De groep, alle dragers tezamen, dragen de vragers, jij bent onderdeel van die groep.

Ben jij onder de 16 dan noemen we jou een kind :D. Zie jij het zitten om in een groep te wonen (ieder gezin een eigen voordeur) waar je ooit met geweldige herinneringen op terug kijkt? Laat jouw ouder(s) dit lezen!

Heb jij als kind, of als volwassene, extra zorg nodig? Dan noemen wij jou een vrager. Met vragen is niets mis, afhankelijk van de zorg die je nodig hebt kan jij op andere terreinen een steentje bijdragen, daar ben je dus drager.

Jij neemt jouw verantwoordelijkheid binnen de groep zoals iedereen dat doet, vragers en dragers. Jij begrijpt dat je er niet alleen voor staat, binnen de groep wonen er vier maal meer dragers dan vragers, er is evenwicht, niemand wordt teveel belast.

Ook jij bent een individu, terwijl je misschien onderdeel bent van een gezin, of je woont samen. Binnen jouw gezin kan sprake zijn van een lid die zorg nodig heeft. Samen zorgen we voor haar of hem. Het gezin staat er niet alleen voor. Als individu is een stukje privé voor jou belangrijk. Ieder huishouden heeft bij ons zijn eigen voordeur. Die kan je dichtrekken wanneer jij dat nodig acht. Privacy is belangrijk, voor ieder mens.

Jij begeeft je graag onder de mensen op momenten dat jou dat schikt. Er is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken waar we samen kunnen eten. Er is een wasserette waar je je medebewoners ontmoet. Je houdt van de natuur en wilt misschien bijdragen aan het onderhoud. Rondom de woonunits is heel veel groen. Daar kan je je terugtrekken, maar daar wil je ook ontmoeten.

Denk jij dat je iemand bent als boven omschreven? Dan pas je bij ons. We maken graag kennis. Wil je meedenken en doen? 

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.