Succesvolle Informatie avond Zuiderveld, Nijmegen 9 mei!

Ruim 120 belangstellenden/leden hebben de presentatie bijgewoond! De vraag naar dit soort projecten is dus groot!

Na het welkomstwoord van Koen (de voorzitter van CVEG) en informatie over CVEG, heeft Michel (Talis) de aanloop naar dit project verteld. En Peter (architect) heeft vervolgens de verdere ontwikkelingen in mooie plaatjes weergegeven. Hierna zijn er vele vragen beantwoord, en de aanwezigen  kregen zeer regelmatig te horen, dat ze dat als bewoners kunnen gaan invullen/ uitvoeren/ vormgeven. Toekomstige bewoners zullen hier actief in deel moeten nemen! Velen vertrokken zeer enthousiast.

Voor diegenen die de presentatie gemist hebben, hier een korte beschrijving van het project.

Onderstaand de schets van ons "dorp" in Nijmegen Noord Zuiderveld. Dit geeft een heel goed beeld van hoe we willen bouwen, maar alles moet nog worden doorgerekend, dus er kunnen nog wijzigingen optreden. Er zijn bijvoorbeeld veel opmerkingen over de donkere kleurstelling van het doorlopende dak. We realiseren hier 2, 3, 4 en 5 kamer woningen en zorgwoningen in de sociale sector (50 stuks). Toch mogen hier ook mensen wonen die iets meer verdienen, we maken daarbij gebruik van een uitzonderingsregel. Om ons samen-leven-zorgen concept te laten slagen hebben we graag diversiteit in bewoning.

Wanneer je wilt wonen en samen-leven-zorgen in het groen tussen twee grote steden dan is dit jouw kans.

Wanneer je met je rug naar de bebouwing staat, op het grote erf, dan kijk je recht naar het aangrenzende park van 7 hectare. Altijd vrij uitzicht dus.

Op ons erf en naar we hopen ook in het park planten we vruchtdragende bomen en struiken. Op ons terrein creëren we moestuinen.

Door slimmigheden als een loopbrug tussen twee gebouwen en verhogingen in het landschap zijn alle verdiepingen bereikbaar voor rolstoelgebruikers. In de gebouwen is hiervoor in totaal maar één lift nodig.

Dit is jouw kans om hier mede vorm aan te geven.

Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden voor een informatie avond,https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZ9_m_0pCk_W4arck9ELrQkMh1Iy7l04Qr-SFpWvFs3vQYrg/viewform?c=0&w=1

of...

Word lid en doe mee! Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Presentatie Peter Groot donderdag 29 maart 2018a

Tekening onder voorbehoud van wijzigingen!

 word lid