Pas op de plaats

Apeldoorn leek veel voor ons in petto te hebben maar na een aantal contacten blijkt dat de locaties die wij als mogelijke kans zagen, dat die locaties voor dat wat wij willen te duur waren. Dat uit zich vooral in het feit dat we echt ook in de sociale huur willen investeren, iets wat daar niet direct mogelijk bleek gezien de vraagprijzen van het onroerend goed. Wanneer jij denkt wel een prachtig stuk grond geschikt voorons ideaalbeeld in de regio Apeldoorn te kunnen verwerven (of gewoon door de plek door te geven) dan kan je ons hier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Volgende week (10 Oktober) worden we rondgeleid op een grote locatie in Apeldoorn. We denken dat daar goede mogelijkheden liggen om een ruim opgezette leefgemeenschap te realiseren. De gemeente zelf heeft ons hierop gewezen, contacten met diverse ambtenaren zijn goed. Na ons bezoek leest u hier meer over de (on)mogelijkheden die we denken te zien.

Onderzoek naar kansen

15 Maart is er een positief gesprek geweest met twee ambtenaren terreinen Grondzaken en Vastgoed. De twee heren begrepen onze insteek meteen en reageerden enthousiast. Vanuit de gemeente worden alternatieve projecten toegejuichd.

Apeldoorn heeft vanuit het nabije verleden veel grond. De kunst is nu het juiste plekje te vinden wat bij ons zou passen. Meedenken is deze gemeente niet vreemd, we werden uitstekend te woord gestaan, er borrelden ook enige ideen op die getoetst moeten worden bij collega's.

Over ongeveer 4 weken horen we meer.

Gesprek Gemeente Apeldoorn

Op basis van door ons aan te leveren materiaal wil de Gemeente Apeldoorn samen met CVEG naar De Provincie om vast te stellen dat ook binnen Apeldoornse grenzen de mogelijkheid bestaat om ons initiatief te omarmen zonder dat dat ten koste van de eigen woningvooraad gaat. Zodra we meer weten volgt dat hier.

Gemeente Apeldoorn gaat mee naar Provincie

Binnenkort hebben we een eerste gesprek met de beleidsambtenaren op de terreinen die wij dekken.

Gemeente Apeldoorn