Voor Alle Heterenaren

Beste inwoner van Heteren,

U bent inwoner van Heteren en dus een Heterenaar wanneer wij dat goed hebben begrepen. Wij willen ook graag Heterenaar worden. Wij zijn een coöperatie waarvan leden graag in Heteren op het voormalige NIOO terrein willen gaan wonen. Daar willen wij een leefgemeenschap bouwen zoals op vele plekken op deze website besproken. Gaan we samenwonen? Wij bij u in Heteren en sommigen van u bij ons in het Ecodorp met zorg?

We nodigen Heterenaren die op deze manier willen leven uit dit met ons te realiseren. We bouwen juist ook voor de Heterenaren! Zorg voor elkaar is wat ons bindt. In Heteren is dat van nature aanwezig en wij willen met u verzorgenden en zorgbehoevenden dichter bij elkaar brengen om samen een duurzame gemeenschap te vormen, ook wat betreft zorg. Heteren wil het groenste dorp in Nederland worden, wij werken daar graag met u aan mee. We hopen bijvoorbeeld op een samenwerking met "Watbeters". Op het NIOO terrein kunnen heel veel zonnepanelen geplaatst worden en we hopen daarmee een bijdrage aan "Watbeters" te kunnen leveren. Daarnaast wordt het NIOO terrein vrij toegankelijk, u loopt straks door het groen van De Boterhoeksestraat naar De Randwijkse Rijndijk.

Juist in Heteren kunnen ouderen en jongeren, vooral de starters, moeilijk in het dorp blijven wonen terwijl ze dat wel graag willen. Wij bouwen dus juist ook voor hen. Iedereen heeft bij ons een verantwoordelijkheid, veel ouderen willen niet achter de geraniums verdwijnen en helpen graag mee. Eigenlijk realiseren we een kleine gemeenschap met in het achterhoofd de Nederlandse samenleving. We bouwen hoofdzakelijk huurwoningen, ook in de sociale huur. Misschien ook koop, maar daar denken we nog over na. Zou u willen kopen? Laat het ons weten via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hebben begrepen dat er in het dorp enige geruchten ronddwalen. Wij verzekeren u dat wat op deze site wordt gecommuniceerd onze droom weergeeft. We hebben alles wat nodig is om deze droom uit te laten komen op een rijtje gezet. Wanneer wij mogen (her)bouwen dan doen wij dat op de beschreven wijze gebruik makend van de bestaande funderingen en ander herbruikbare delen, zoals de spantconstructies en kassen. Wat anderen met het NIOO terrein willen dat weten wij niet en daar hebben we ook geen invloed op. We hopen dat wat wij voor ogen hebben op uw goedkeuring en ondersteuning kan rekenen,.

Wanneer u vragen heeft horen wij die graag. Wanneer u schriftelijk op de hoogte wilt worden gehouden; klikt u dan op deze link. Wij nemen dan afhankelijk van uw vraag contact op, en/of zetten u op de mailinglijst. Om onduidelijkheid te voorkomen is goede communicatie onontbeerlijk, dus alstublieft, benader ons wanneer u vragen heeft of iets kwijt wilt, praat met ons en niet over ons.

Wanneer u een huidige "omwonende" bent (een buur of zelfs ietsje verder), registreert u zichzelf dan als "omwonende" dan krijgt u zodra er nieuws is mail van ons via een speciaal op u gerichte maillijst. Voor registratie klik hier.

Wij willen heel graag wonen in Heteren, maar zijn afhankelijk van de wens van u als Heterenaar en nog meer van de goedkeuring van onze straks directe buren. We hebben altijd gezegd; we gaan niet daar wonen waar de omgeving ons niet wil hebben. We zijn daarom heel erg benieuwd naar uw reacties. U kunt ze mailen, we voegen ze dan hier toe. Ook de gemeenteraad moet akkoord gaan met een bestemmingsplanwijziging natuurlijk. Het is nog lang niet zeker dat deze prachtige plannen lukken, dus zoeken wij steun.

Wanneer u denkt: "wat mij betreft mogen zijn daar neerstrijken' of u denkt: "hier wil ik wonen", word dan lid, dan heeft u stemrecht. U kunt ook vriend van onze coöperatie worden, klikt u dan hier. We hebben u "De Heterenaar" nodig. U kent uw dorp. Daar hopen wij deel van uit te mogen maken, dat loopt soepeler wanneer ook Heterenaren een stem hebben. Want uiteindelijk komt het erop neer dat we gaan samenwonen; wij bij u en sommigen van u bij ons.

 

Geachte naaste buur,

Bent u een naaste buur van het terrein aan de Boterhoeksestraat waar vroeger het NIOO was gevestigd. Sinds 5 jaar staat deze locatie nu leeg en het lijkt moeilijk hier een goede bestemming voor te vinden.

Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland (CVEG) zou op deze plek graag een ecologische woon-zorg leefgemeenschap realiseren. Dat doen we vanuit en voor onze leden, maar ook voor de bewoners van het dorp Heteren zelf. We realiseren woonplekken in huur inclusief sociale huur.

Binnen onze gemeenschap willen weer echt samen-leven, minder individualistisch, met meer zorg voor elkaar en de omgeving. Maar wel met voldoende privacy en nog steeds met ruimte voor het individu. Dat houdt dan ook in dat we met de omgeving en zeker met de buren op goede voet willen staan. En wel vanaf het begin. Niet pas wanneer de bouw begint.

Op dit moment maken we een plan om aan de gemeente te presenteren. Dat houdt niet in dat het exact zo ook wordt, maar het betekent wel dat de gemeente hier een principe-uitspraak over kan doen zodat wij verder kunnen.

Er zijn ook andere organisaties die hun oog op deze locaties hebben laten vallen. Wij hebben besloten niet te wachten op hun besluit. Wij maken ons plan nu en hopen dit spoedig aan de gemeente te kunnen presenteren.

Wanneer u interesse heeft om kennis met ons te maken en wellicht mee te praten over de wijze waarop wij het terrein zouden kunnen gaan inrichten dan vragen wij u vriendelijk deze link aan te klikken, wij nemen dan contact met u op. U kunt ons ook e-mailen. Ons e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Bestuur van CVEG

 

PS: ondertussen hebben we de eerste ideeën van de architect en de landschapsarchitect gezien en zijn we laaiend enthousiast. We horen graag wat u er van denkt.

 

Voor omwonenden