Subcategorieën

Ecologische Coöperatieve Leefgemeenschap In Wording

Klik op onderstaande afbeelding voor het downloaden van de pdf.flyer definitief

EDIT 5 November 2017. De gesprekken met de gemeente werpen vruchten af. Er wordt onderhandeld over de aankoop van de bouwgrond. Er zal nog veel water door de Rijn vloeien voordat we in Heteren kunnen wonen. Dat is afhankelijk van o.a. de provincie, Het lijkt er echter op dat na aanstaande zaterdagmiddag de eerste collectie uit het schip kan worden aangekocht.

EDIT 26 Mei 2017 Zeer binnenkort wordt een ronde tafel conferentie gehouden aangaande de komende ontwikkelingen op woongebied in de gemeente Overbetuwe. Daar komt ook de locatie in Heteren, naar we hopen, aan bod. Willen we een werkelijk circulaire economie dan ligt in Heteren de kans op het NIOO terrein. Heel veel van wat daar staat en gered kan worden (zoals kassen en schuren en de gehele fundering) willen we hergebruiken. Geen slopen en bouwen maar herbouwen indien mogelijk.

EDIT 6 Juni 2016 Vandaag hebben we een meeting met de gemeente aangaande dit geweldige project. Deze locatie is ons op het lijf geschreven.

Vrijdag 17 februari in de jongerensoos geweest. Ontzettend interessante gesprekken met opbouwwerk, met WatBeters en met diverse leden van De Dorpsraad. In het algemeen mogen we vast zeggen dat ons idee door veel organisaties gedragen wordt. Laat dit zich verspreiden onderalle Heteraren. Wanneer u vragen heeft als bewoner van Heteren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Jongerensoos Heteren

Zoals het er nu (3 April 2016) uitziet gaan de eerste indrukken van onze plannen half volgende week richting gemeente Overbetuwe. We hopen op korte termijn te vernemen of en zo ja hoe we verder kunnen met de realisatie van onze leefgemeenschap aan de Boterhoeksestraat. Dan is er ook het moment om de omwonenden aan te laten schuiven. Volg de verdere ontwikkelingen hier.

We bedanken Cardo Architecten enorm voor hun inzet tot realisatie van de genoemde plannen.

Eerste indruk van onze plannen naar gemeente

Gemeente Overbetuwe werkt mee aan Ecodorp

Het NIOO, onderdeel van universiteit Wageningen, heeft jaren haar onderkomen gehad in Heteren in aan de Boterhoeksestraat. Nu resten daar de barakken die langzamerhand vervallen. Wij zouden daar ons concept uitstekend kunnen verwezenlijken. Met hergebruik van bijvoorbeeld de fundering. Een ecologisch woon-zorg project op een geweldige locatie met voldoende ruimte voor permacultuur.

In een gesprek met de huidige eigenaar bleek dat zij daarin met ons samen willen werken. De gemeente heeft toegezegd aan een bestemmingsplan wijziging te willen meewerken.

Aangaande deze locatie doen er echter nogal wat verhalen de ronde al zou zij al voorbestemd zijn. We kunnen natuurlijk geen enorme bedragen steken in het opzetten van een plan wanneer deze verhalen zouden kloppen dus hebben we de gemeente gevraagd ons aan te geven of het maken van plannen werkelijk zin heeft. We houden u op de hoogte van het antwoord.

NIOO

Pagina 1 van 2