Nijmegen zoekt bewoners

Nijmegen zoekt bewoners.

Bewoners /leden gezocht voor Zuiderveld (Lent, Nijmegen Noord), De inschrijving is gestart!

In samenwerking met  woningbouwvereniging Talis en WBVG wil CVEG een ecowijk realiseren.

Binnenkort zal hier de schets van architect en landschapsarchitect te zien zijn! 

Maar in het kort komt het hier op neer:

50 woningen waarvan een aantal zorgwoningen verdeeld in drie rijen, zo geplaatst dat we ons naar het groen van het park naast ons (7 hectare) wenden. We ontvangen het groen a.h.w. met 'open armen'. Het groen bestaat onder andere uit een grote gezamenlijke (eetbare) tuin volgens de permacultuur principes, overgaand in en uitkijkend op het park van 7 ha dat we willen gaan beheren, waarin we een smikkel/voedselbos willen aanleggen.

We zoeken nu die actieve bewoner(s) die zich verantwoordeijk voelt voor zijn/haar/hun toekomstige woonplek. Mensen (met kinderen zeer welkom) die mee gaan beslissen in de woningindeling, keuze van ecologisch/duurzaam bouwmateriaal , etc.. Maar ook in de keuze van beplanting, indeling van het terrein, noem maar op. Wil je ECHT mee praten? Meld je aan.

Slechts bij voldoende interesse en aanmeldingen wordt dit werkelijkheid!

Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of wordt gewoon lid?

Tot ziens!

De gesprekken met Talis raken in een afrondend stadium. Het gaat er niet zozeer meer om of we samen verder gaan, maar hoe. Adviseurs worden bij de besprekingen betrokken en een intentie verklaring wordt opgesteld.

Voor de leden die in Nijmegen op het Zuiderveld willen gaan wonen breken drukke tijden aan. Wil je inspraak hebben in hoe je woont, dan wordt er van je gevraagd bij de vergaderingen te zijn. Het palet dat "ons dorp" schildert is breed. Veel invalshoeken, veel onderwerpen die besproken moeten worden.

De architect Peter Groot maakt op dit moment de tweede ronde schetsen na inspraak van de leden. Wil jij ook meedenken? Wil jij mede bepalen hoe deze unieke wijk er straks uitziet? Word dan lid door hier te klikken.

De zorg is een speerpunt, hoe integreren we dat in ons dorp en dus onze levenswijze. Zorg begint bij boodschappen doen voor iemand die ziek is en enidigttot de begeleiding door professionals.

De leefgemenschap zelf bestaat straks uit een kleine 100 tot 120 mensen. Hoe vormen we die groep en nog belangrijker; hoe houden we haar in stand. Om dat te doorgronden, inclusiegf het eerder genoemde en de vele andere zaken die op zullen komen, daarvoor hebben we veel kennis nodig. Kennis die we al in huis hebben, maar het kennis die we van buiten aantrekken.

100 leden hebben we nog niet dus zou je op Zuiderbveld willen wonen, in een unieke woonvorm, stuur ons een mail. Of wordt direct lid door hier te klikken. Meewerken aan dit project resulteert echt in een hele aparte wijze van samen wonen. Natuurlijk wel met alle nodige privacy! Zie de verdere info op deze website.

Alle werk tot nu toe hebben we verricht "om niet". M.a.w. het heeft geld gekost en kost dat nog steeds. En we kunnen dat op dit moment nog niet alleen opbrengen. Het is ook mogelijk vriend van ons te worden, dat geeft ons wat speelruimte en wanneer we wonen wordt u niet vergeten. Wordt u vriend van CVEG? Klikt u hier. Alvast harteijk dank!

Lees je dit en denk je: "dit moet een vriend/vriendin, oom/tante etc. weten? Vertel het ze. Jij ook bedankt daarvoor.

 

Gesprekken met Talis gaan nieuwe fase in

MEDIO 2016. We hebben een eerste gesprek gehad met een tweetal ambtenaren. De wijze waarop wij ons concept vorm willen geven stuit op moeilijkheden binnen deze gemeente omdat de bouwgrens bijna op de gemeentegrens ligt. M.a.w. het is moeilijk voldoende hectares te vinden die geschikt zouden kunnen zijn voor de wijze waarop wij willen bouwen, verbouwen, leven en werken.

Daarnaast wordt er rond de € 300,00 per m2 bouwgrond gevraagd. Dat komt neer op € 3.000.000,00 per hectare, ver boven ons budget dus.

We gaan nog een keer opzoek binnen de gemeentegrenzen, maar we zijn bang dat we in Nijmegen niet uit de voeten kunnen.

Gemeente Nijmegen

DSCI0281Woningbouwvereniging Talis zoekt de samenwerking met een leefgemeenschap die zorg als basis in haar pakket heeft. Talis en CVEG zijn samenbebracht door WBVG's Bernard Smits die een matchingmiddag organiseerde voor wooncorporaties en initiatiefgroepen.

Wanneer deze gesprekken uitmonden in een samenwerking dan dient er veel werk verzet te worden, voorlopig vooral organisatorisch. Wie zich aangetrokken voelt tot het wonen in gemeenschap en in het voorbereiden from scratch van die gemeenschap dan vragen we je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op te nemen.

Het Zuiderveld ligt in het meest noordelijke puntje van Nijmegen, voorheen Oosterhout, naast Lent en vlakbij de CineMec maar dan aan de andere kant van de snelweg A325. De afstand woonwijk - snelweg is 500 meter.

WBVG heeft al eerder i.s.m. met Talis groene leefgemeenschappen gerealiseerd; IEWAN en Eikpunt. Nu was men op zoek naar een leefgemeenschap met meer ingebedde zorg. Wij denken elkaar daarin gevonden te hebben.

Natuurlijk gaat niet alles vanzelf er zullen enige horden genomen moeten worden, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid woonunits die op locatie gebouwd mogen worden. We houden u op de hoogte op deze plek in de website.

Edit begin November. De gesprekken tussen Talis en CVEG lopen voorspoedig. Een intentieovereenkomst tussen beide partijen wordt voorbereid door WBVG. De leden van CVEG zijn uitgenodigd om een aantal meetings bij te wonen om hun ideeën over bouwen en leefgemeenschap voor te vragen en in te lichten. Wil je ook meedenken en wonen? Word lid.

EDIT eind Juli Het lijkt erop dat we het benodigde aantal voordeuren kunnen realiseren in de grootte 2, 3,  4, 5, en 6 kamer woningen. Talis gaat een haalbaarheidsstudie uitvoeren. Wij zijn erg blij met deze stap. Op dit moment gaan de gesprekken in positieve sfeer verder. September ontmoeten we elkaar weer.

Bouwen met Talis en WBVG op Zuiderveld